Betyg

Fördelar

  • Högsta säkra sparräntan
  • Insättningsgaranti

Besök nu

Öppna konto

Avanza - vårt omdöme

Avanza Bank är en komplett bank som kanske inte är så känd för många men som verkligen kan räknas till storbankerna, främst när det kommer till just sparande. Med tanke på de trygga sparlösningarna och den goda servicen har Avanza Bank vunnit en trogen kundkrets som lagt sitt kapital i företagets olika konton.

Stort urval när det gäller sparande

Avanza Bank erbjuder en mängd olika lösningar när det kommer till privatpersoner och deras sparande. Du kan välja att spara på ett klassiskt sparkonto med en god avkastning eller att placera ditt kapital i större fonder och aktier. I övrigt finns möjligheter till sparande i aktieindexobligationer, optioner eller certifikat. Du följer dessutom enkelt utvecklingen på de olika marknaderna via Avanzas hemsida.

Så ser Avanzas sparkonton ut

Är det sparkonton du är intresserad av så erbjuder Avanza en mängd olika alternativ som du kan läsa mer om på deras hemsida, men i huvudsak ser möjligheterna ut på så här:

  • Sparkonto med rörlig ränta. Föredrar du att månadsspara är detta förmodligen det bästa alternativet för dig eftersom du kan sätta in och ta ut pengar som du själv önskar.
  • Sparkonto med fast ränta. Vill du ha en högre sparränta är ett fasträntekonto ett bättre alternativ. Här binder du kapitalet i 3, 6, 12 eller 24 månader. Minsta insättning är 100 kr.

Alla sparkonton omfattas dessutom av insättningsgarantin, så du kan känna dig trygg när du väljer att lägga ditt sparande i Avanzas händer.