Betyg

Fördelar

  • Sparränta upp till 3,5%
  • Investerar i bostäder

Besök nu

Öppna konto

Akelius - vårt omdöme

Akelius Spar har funnits på marknaden i över 35 år och erbjuder en riktigt bra sparränta till sina kunder. Eftersom det kapital som lånas in hos Akelius används för att investeringar i bostäder, vilket innebär en stabil verksamhet och därför även ett tryggt sparandealternativ. Sparandet hos Akelius omfattas inte av insättningsgarantin men risken för att kunden ska förlora sitt kapital är emellertid mycket liten.

Förtur till Akelius lägenheter

Förutom att du kan välja att placera ditt sparkapital i Akelius räntekonton får du även som kund hos bolaget förtur till de lägenheter som erbjuds, vilket kan vara mycket tacksamt. Akelius är faktiskt en av de största privata hyresvärdarna i Sverige och äger omkring 38 000 lägenheter. Företaget expanderar dessutom i allt snabbare med tanke på att allt fler kunder väljer att lägga sitt sparande i bolagets räntekonton.

Så ser Akelius sparkonton ut

Akelius erbjuder två olika alternativ när det gäller räntekonton avsedda för sparande. Dessa ser ut på följande vis:

  • Räntekonto med 1,5 % rörlig ränta. Detta sparalternativ har ingen bindningstid och passar dig som föredrar att månadsspara eftersom insättningar och uttag kan göras när som helst.
  • Fasträntekonto. Väljer du detta alternativ måste du binda ditt kapital under 3 års tid med en effektiv årsränta på 3,5 %. Detta innebär att den totala räntan under löptiden kommer hamna på 10,87 %. Det minsta beloppet du kan sätta in är 10 000 kr.